dvorní malíři

dvorní malíři

Anotace: o nostalgii a nesdílených citech

potkávám staré emoce,
pomalu mění hlasy
a zažloutnou jim tváře.
zžírají moje vědomí
a trhají mi řasy,
já vrůstám do polštáře.

dívám se jejich očima
a všechny hlasy mlčí.
svíjí se, úpí soumrakem,
zmítá v svalové křeči.

až půjdu ráno okolo
svých zlatých kolotočů,
studených pánů s deštníky
a paní z parafínu,
až půjdu ráno okolo,
neptej se mne,
proč pláču,
jsi můj nejlepší porcelán
zalitý v cizím splínu.
Autor grygaruv atelier, 05.03.2007
Přečteno 255x
Tipy 1
Poslední tipující: Severka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vrůstání do polštáře je nádhernej motiv, aspoň podle mě! úplně slyším, jak skrz peří prorůstají kořínky...

17.04.2007 19:16:00 | journeyman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí