*-*Já nevím

*-*Já nevím

Anotace: ~~~~~~~~~~~~~~

~Já nevím proč asi~
~~~~~~~~~~~
Já nevím 
proč bych neměla 
co asi‭?
Předpovídat počasí?
Dopředu to cítím 
jako‭ pravá ‬žába
najít velkou sklenici 
to opravdu si žádá,
nahoru po žebříku lezu
a dolů?
To se po něm svezu.
Jak dlouho to tam
ale vydržím‭?
Moc dlouho asi ne,
brzy z ní vyskočím
a jako falešná žába 
rosnička přes počasí
počkám si v teple
až se vyčasí.
Vidíš,
teď mě napadlo,milý
když mě hned políbíš 
tak za chvíli
stanu se princeznou
ze zeleného prokletí
vysvobozenou.
 
Pohádka by to 
moc pěkná byla
kdyby už dávno 
známá nebyla
o statečném princi 
a žabí princezně
co stejně jako kdysi 
vypadá líbezně...
 
~~~~~~~~~
žába

 

Autor Květka Š., 28.03.2020
Přečteno 188x
Tipy 7
Poslední tipující: Iva Husárková, jenommarie, Psavec, Dobrodějka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbezná básnička Zdeničko. "ST" :-);-)

Žabičko zelená, jak se to dělá.
To vé tvé hlavičce, počasí zpívá?
Jak to, že to tak víš..co má být zítra?

29.03.2020 13:57:04 | jenommarie

Milá básnička. Chtělo by to trochu deště, viď rosničko. Alespoň u nás je hodně sucho

28.03.2020 22:09:51 | Dobrodějka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí