METAFORY

METAFORY

Anotace: @@@

 

 

 

METAFORY

 

 

 

když luštím své vlastní metafory

z dávno zasutých přihrádek let

prožívám zpětně životy

které se mi snad ani nikdy nestaly

 

a pokud přeci ano

zmutovaly už v cizí příběhy

do nichž vcházím s údivem Alenky za zrcadlem

a závidím sám sobě

jak barevně jsem mohl kdysi žít

kdybych tak doopravdy žil

když se pozoruji skrz zakouřená sklíčka

jak fata morganu při zatmění slunce

 

a v co jsem zmutoval já sám

jaké metafory bych si sám tehdy vlepil na své budoucí čelo

s odstupem času v mínusovém poli

 

ten zpětný pohled mě nadnáší i bolí

celuloid může shořet – pointa však ne

smál bych se i brečet by se mi málem chtělo

 

 

 

 

 

Praha, 27.4.2020

 

https://www.youtube.com/watch?v=mn560Wesh-4

 

 

 

 

 

 

Autor Amonasr, 27.04.2020
Přečteno 223x
Tipy 17
Poslední tipující: Iva Husárková, Jeněcovevzduchukrásného, Petbab, Psavec, Marten, šerý, Yry, Frr, Dreamy, jenommarie, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Prý je všechno matrix. Zdá se, že všechno ne

28.04.2020 07:52:48 | Petbab

Pevně doufám, že ne ;-))

28.04.2020 09:48:52 | Amonasr

Tak to je opravdu moc zajímavý zpětný i budoucí pohled. "ST" Vydařená a líbí se mi :-)*

A hudba také, ten zpěvák mi připomíná hodně pohyby i výrazy Micka Jagera.

27.04.2020 11:51:36 | jenommarie

Díky, Marie :-) A s tím Mickem Jaggerem máš dobrý postřeh, ani jsem si toho předtím nevšiml :-))

28.04.2020 09:48:18 | Amonasr

:-D ;-)*

28.04.2020 10:30:27 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí