Heroes

Heroes

Anotace: "> věnováno

Jednou po tobě pojmenují město
Nebo aspoň ulici
Budeš pyšně kynout hlavou a usmívat se
Možná se někde v bezejmenném davu budu dmout pýchou
Ale spíš tě po ceremonii pozvu do náruče
Plné porozumění

Na stupínku budeš stát jako předloha pro sochu
Aby tě postavili na piedestal
A nevěděli nic
O démonech v hlavě
Budou se ptát na otázky
Než tě odlijí z bronzu
Aniž by se zajímali
Kdo jsi byl před tím
Než ses stal obrazem vlastního stínu

Budou zírat s otevřenými ústy
Budou mluvit
Nevěřícně kroutit hlavou
Budou se s tebou fotit
Číst tvá slova
Poslouchat tvůj hlas

Hrdina své doby
S bezejmennými pěšáky po boku
Protože bitvy vyhrávají generálové
Ale bojují vojíni
S očima vyvrácenými do vlastních světů
Aby skončili s rozstřílenou hlavou
I hrdinové
Autor její alter ego, 01.07.2020
Přečteno 228x
Tipy 9
Poslední tipující: Lacosta1, Donne, šerý, Marten
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jak v písni "Válka je vůl." Která by se měla stát hymnou míru.
Povedená báseň a rád jsem přečetl.

01.07.2020 20:21:58 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí