Malí vojáci

Malí vojáci

Anotace: malí a přesto už velcí...

Bez ohledu na věk
do armády povoláni.
Bez ohledu na pláč
hračky jsou odebrány.

Po boku dospělých
dětství své tráví.
Po boku dospělých
,,svobodu" brání.

Svěřena jim zbraň,
životem za ní ručí.
Svěřena jim zloba,
kulky kolem skučí.

Náruč mámy v dálce
v krev slzy se mění.
Náruč mámy v dálce,
moc chybí pohlazení.

Hrdinové drobní
osud v rukou mají.
Hrdinové beze jména
život v sázku dají.

Proč bojují neví,
rozkazem se řídí.
Proč bojují neví,
stovky mrtvých vidí.

Pro velikost těla,
vojáci ideální jsou.
Pro velikost ducha
na smrt první jdou...
Autor Modrý Adept, 21.03.2005
Přečteno 332x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí