Rád přemýšlím

Rád přemýšlím

Přemýšlím častokrát a dlouze, 

Mých prvních kroků bylo pouze pár, 

Avšak nikdy nebyla nouze.

 

A z těch krůčků bláhových,

Ze snů směšných a dětinských, 

Vystoupil jsem ven, a jsem čím?!

Tak kdo mi na to odpoví?

 

Jsem pouhý stín, 

      Však taky svit, 

  Svítím tehdy,

       Když Slunce spí, 

  Nejsem Měsíc,

          Ani třpyt,

      Jsem člověk, 

   A nic víc. 

 

Zrovna teď přemýšlím, 

Jen nad čím, co myslíš?

Nad tebou? Nad láskou?

Nad mírem? Snad nad námi?

Pověst tě předchází, 

Tak ukaž svou tvář, 

Přemýšlím nad tebou,

Než démoni se se mnou poperou, 

Jen naposled, chci slyšet tvůj hlas.

Autor Přízrak158, 25.08.2020
Přečteno 172x
Tipy 6
Poslední tipující: Lucucu, šerý, Emily Říhová, Donne, ARNOKULT
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

"Jsem člověk a nic víc..."
Matka si před porodem říká. Zplodím člověka. Už to je odpovědnost.

25.08.2020 23:47:08 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí