V stepi

V stepi

Anotace: tam

Neřeším Rockfort Harry Pottra
v stepích jsou divy k nalezení
po setmění
vysvléknu se a lehnu do trav
nikomu víc se nezelení
tma - mé jmění

k pohledání, když slyším zpívat
hvězdy na nebi díkůvzdání
krásné paní
laskavé Stepi věčné vivat!
ten, kdo ji nezná, nemá zdání
o duech v spaní

jež ovíjí se kolem srdce
hadím tělem s poupaty růží
rmut ztrácí
trním, podobné muchomůrce
s jedem splyne v ňader podkůží
z děr krvácí

v půlnoční stepi ztracen nejsem
znám zdejší mír, jsem taky zticha
klid nežvaní
stín není přízrak za závěsem
z louží lze pít i bez kalicha
má mě v dlani

z hvězd koloběh IQ v přírodě
nešílí z digitalizace
zlatých telat
ve svatyni múz na východě
chci jak zběh z virů koncentrace
lži obelhat
Autor Petbab, 20.10.2020
Přečteno 172x
Tipy 17
Poslední tipující: V.N.Losinský, Jeněcovevzduchukrásného, Emily Říhová, Amonasr, mkinka, Květka Š., CORONATION, Akrij8, Guldrun, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí