Metalurgové

Metalurgové

                Ráno vytáhneš Slunce

                Žhavý ingot

                A já se nedám zahanbit

                Přidám mu paprsky

                Lesklého kovu

                Vytaženého z kyseliny

 

                Galvanovna

                Je má fotokomora

                Smáčím kovové desky

                V ustalovači a ve vývojce

 

                V červeném světle

                Se pomalu objeví náš den

                Najdu v něm oříšek lásky

                I louskáček milování?

               

                Paprsky svítí

                Slunce jimi osvětluje

                Syté barvy

                Omyté deštěm

                Požehnané příčetností

                Mlh a par mozku

Autor Kaj, 27.10.2020
Přečteno 132x
Tipy 8
Poslední tipující: Eru Alonnar, jitoush, Psavec, Dreamy, mkinka, ARNOKULT, Vivien
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tahle mi nějak i zní... každá sloka jinak...:)A ten oříšek, jistě se ještě někde pod listím najde. ;)

27.10.2020 14:43:04 | Dreamy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí