Jarní tání

Jarní tání

Když taje

když se roztéká

bílá krása hor

 

Plynou údolími

proudy kalných myšlenek

často zlostně rozrazí

brány neopatrného stavení

které sestoupilo moc nízko

 

Ve zmatku a osamění

jsou lifrovány pryč

na nepřipravených březích

se na poslední chvíli

snaží sbalit

co se dá

 

S těmi pár věcmi

si pak do zblbnutí

hrají na hladině

i v burácení jezů

jako lední medvědi

 

V klidném usebrání

dolního toku

se rozhodnou

vše asketicky ponechat

na krajích meandrů

 

Mávnou nad tím vlnou

a v přepadlé náladě

že už je všechno za nimi

se postaví do řady

pro vpuštění do moře

Autor Kaj, 12.11.2020
Přečteno 107x
Tipy 10
Poslední tipující: šerý, jenommarie, ARNOKULT, enigman, Donne, Psavec, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná:)

12.11.2020 14:43:16 | jenommarie

Díky Maruško, krásný den

12.11.2020 14:49:38 | Kaj

I TOBĚ Kaji ;)

12.11.2020 14:51:45 | jenommarie

mávám...

12.11.2020 13:46:03 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí