Báseň o sobě.

Báseň o sobě.

Anotace: Ze sbírky Raketa letí 2020.

Báseň o sobě.
Píše se v jedné osobě.

Jedním dechem.
Sázím verše do země.

Jemně. Jemně.
Svižně. Rovně.
Tajemně.

Jedním tahem.
Jezdím po papíře.
V dobré víře.

Jáma je hluboká?
Podívám se od oka.
Pak najdu tam prvoka.

Jedním dechem.
Pod plamenem.

Sbírám ještě kamínky.
Jsou to moje vzpomínky.
Setřu slzy a dělám z nich pramínky.

Kdy bude modré nebe
jako z alabastru?
Kdy mravenci budou hrát
na starou basu?

Kdy zahladí se vrásky?
Lze žít bez otázky?

Kdy bude vítr do pohádky?
Hladím i své vlásky.
Země vydala své sázky.

A já jsem zpátky nad zemí
a sedím se svými básněmi.

A hleďte do duše vrásnění.
Je křehké i umíněné,
citově zabarvené,
ale moje a naladěné.

A tak posílám vlnky svoje,
ať všude dobře je i
tam, kde umřela naděje.
Ať dobré slovo zahřeje.
Autor mkinka, 14.11.2020
Přečteno 625x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, Psavec, Amonasr, Dejvis, Ziny, Vivien, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Snad naděje ještě neumřela
a šmouhy dobrá vlnka smyla...
Krásný večer (*)

16.11.2020 21:28:30 | Emily Říhová

Děkuji a přeji hezký den.

17.11.2020 07:50:07 | mkinka

Jen technická, alabastr je bílý. Pokud jsem nepochopil vtip a narážky, omlouvám se.

14.11.2020 18:41:04 | Ziny

Díky. Musím nějak vymyslet, co a jak tam dát.

14.11.2020 19:05:33 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí