nesmírna

nesmírna

vše jako by bylo vyřčeno

číst jen sníh za oponou

      snad ještě vyvolá mrazení v zádech;

a pocit, že něco tak podstatného

                          bylo řečeno tak dávno

 

viděla jsem veverku v kruhu

          v plátně uvízlou bílou

ostře řezané rysy pro smích

 

přesto si na podzim znovu vypočítáš barvu ticha

dřív než se celý svět utopí v zapadajícím listí;

 

vždy když rozšlapávám dna starých palet

vějíře snů praskáním připomínají vysušené plástve

poslepu sahám do vrásek starých míst

 

z mých okenic jsou na noc tažní ptáci

jak tma se ztrácí

                        ve vápenných zdech;

ráno se vlaštovkami vrací   

jen vlastní nepopsaný list

 

Autor vojtěška, 18.11.2020
Přečteno 192x
Tipy 21
Poslední tipující: Frr, Emily Říhová, lawenderr, JC senior, Marcella, enigman, Vivien, šerý, Yry, R.K., ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně rozevřený vějíř snů...
**

22.11.2020 12:05:11 | JC senior

asi taky zkusim počitadlo...

20.11.2020 02:33:23 | enigman

Vypočítat barvu ticha, to je krásné ...

19.11.2020 14:48:53 | Vivien

těžko bych hledal slova, když mne sama nalezla - připomíná mi Šiktance (nejen názvem, který se tím přidaným písmenem dostává do úplně jiné roviny); rad jsem četl, budu číst. díky

18.11.2020 19:11:12 | MLADÝ BÁSNÍK

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí