Potkala jsem housenku.

Potkala jsem housenku.

Anotace: Ze sbírky Raketa letí 2020.

Potkala jsem housenku.
Já řekla jí: "Pojď si povídat."

"Neudělám z Tebe drobenku."
Byla nadějí.

Potkala jsem housenku.
Den utekl pomalinku.

Dala mi svou vteřinku.
Já ódu a žádnou bublinku.

Mám svatou vteřinku.
A pro housenku skulinku.

Je malá a přesto ráda jí mám,
kam šlápnu, tam se podívám.

A jí tím ochranu dám.
Žije a s ní se usmívám.
Autor mkinka, 22.11.2020
Přečteno 141x
Tipy 9
Poslední tipující: Emily Říhová, Dejvis, Amonasr, Isla, Frr, Koala, ARNOKULT, Krahujec
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Proč z toho cítím nějakou "dospěláckou" metaforu?

22.11.2020 16:41:17 | M. Novák

Je to metafora. Zdravím.

22.11.2020 17:22:48 | mkinka

v tom případě funkční :)

22.11.2020 17:35:26 | M. Novák

Moc děkuji a zároveň děkuji za nahlédnutí. Hezký večer.

22.11.2020 18:35:21 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí