Psát báseň je dojetí.

Psát báseň je dojetí.

Anotace: Ze sbírky Můj svět 2015, strana 5.

Psát báseň je dojetí.
Někdy i prokletí.

Sebe svléknutí.
Vryté dojetí.

Slova objetí.
Na cáru papíru.
Člověk hledá víru.

Sní o nemožném.
I ve větru hledá sílu.

Chodí po neběžném.
Otevřené oči.
Jeho oči brečí.

Slyší, zpívá, klečí.
Ruce se saténem pouští do světa
a čeká až přiletí šťastná to kometa.

Báseň je píseň duše, co zpívá.
Kluše. I klidná bývá.

Nebojí se netopýra.
Nebojí se netopýra.
Příběh v básni se otvírá.

Už píšu. Šílím. Štěstím umírám.
Miluji báseň, vskutku nepopírám.

Žárlím na slova, že nejsou krásnější.
I na sny a přání, že nejsou mocnější.
Autor mkinka, 02.12.2020
Přečteno 135x
Tipy 13
Poslední tipující: Emily Říhová, Květka Š., šerý, Marcella, Psavec, J's .., Amonasr, Frr, Donne, ARNOKULT, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ale netopýr - to je jen šifra / utop-pýr../**:-D*

02.12.2020 12:22:43 | Frr

Děkuji. Ano občas píši v šifrách.

02.12.2020 13:15:47 | mkinka

Všechny krásné slova, všechny krásné slova, piš, zkoušej to nestále, znovu a piš. ;-)ST

02.12.2020 11:05:34 | Tomcat

Děkuji za laskavé básně přijetí.

02.12.2020 11:31:17 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí