Kolik má život řádků?

Kolik má život řádků?

Anotace: Ze sbírky Raketa letí 2020. Co tvořila má mysl před spaním? Včera psala o sobě víla z víl.

Kolik má život řádků?
Kolik má život rýmů?
Kousnu, hryznu.

Štípnu a přivinu se.
Jsem uličnice,
co nemá na střevíce.

Táto, mámo v komoře je myš.
Letí ve mně z učebnic.

A co v hlavě se mi honí před spaním?
Asi jak babička budila mě chrápáním.

Já projevovala se vztekáním.
I spánek byl tenkrát trápením.

Chtěla jsem vše ze sebe dát
anebo si jen hrát?

Přijde kočka a půjdu spát.
Třeba ráno budu se smát.

Jsem unavená akorát?
Mám schovaného medvídka,
co chovala jsem jako holčička.

Vím, jsem pořád maličká.
Trochu jiná kočička.
Autor mkinka, 03.12.2020
Přečteno 140x
Tipy 12
Poslední tipující: Emily Říhová, Donne, enigman, ccigg, Tomcat, Bunney, Psavec, Amonasr, CORONATION
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

a co teprv písmen...

04.12.2020 17:35:18 | enigman

Pravda, o tom jsem ještě nenapsala básničku, ale písmena musí být v správném řádku a pak zrodí říkačku a ta půjde na dračku.

04.12.2020 18:31:47 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí