I naverbovali do války strom

I naverbovali do války strom

I naverbovali do války strom

ovázali ho černým flórem
kořeny spoutali konopným provazem
a vysoko do větví zavěsili nabitý samopal

Někdo se otočil

Už z dálky se dala rozeznat bílá kost
- cáry hadrů v holém větvoví

Žilami nám proudí voda

A pak zmizelo nebe

Kulkou zasažený kmen procitl
poklekl
a zakrvácené hadry se pomalu snášely k poraněným kořenům

Všichni jsme složili zbraně

Potom strom promluvil

Měl jsem pocit
že ho odněkud znám
Autor Duhová Rybička, 09.12.2020
Přečteno 282x
Tipy 18
Poslední tipující: Akrij8, Ollie, V.N.Losinský, Eru Alonnar, mkinka, Rozmarýna, lawenderr, Psavec, ARNOKULT, Lumír, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je v tom silný pocit a hloubka, rád jsem četl

21.03.2021 21:53:01 | Akrij8

Nemůžu s jistotou říct, že úplně chápu... Ale cítím.
A nic míň od poezie nečekám.

Klobouk dolů.

08.03.2021 21:27:00 | Ollie

proč vysoko do větví? :)

14.12.2020 14:13:06 | lawenderr

Promiňte že jsem Vás objevil až teď...

09.12.2020 14:41:02 | Lumír

zase jedno dobré dílo na literu po delší době

09.12.2020 12:18:10 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí