zimní slunovrat

zimní slunovrat

zápraží rozdrobené do stop

modlitba za krok

to že tu chodím; kam padne volba; nedávných lidí

spasitel slov a studna

napínání na skruž

pro sloupec vody; pro vitráž dna

to že tu dýchám --

přilehlým lesem nesu si rýhu černé zvěře

jak alej oheň

visíš nade mnou náhle

porouchané slunce

pro dotek poutem

a pro lék tak

vratce

že ne vrátný, ale rok

jak skýva

jak obal od prosince

Autor vojtěška, 27.12.2020
Přečteno 201x
Tipy 17
Poslední tipující: básněnka, enigman, Iva Husárková, Robin Marnolli, Luky-33, Marten, šerý, Frr, Psavec, lawenderr, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Prosinec mívá pozlátko a pouto na krátko...

01.01.2021 22:19:38 | básněnka

ještě že jsem vyučenej helios...to slunce opravíme...

29.12.2020 17:17:52 | enigman

Hmmm...asi to nejlepší,co jsem dnes četl.

29.12.2020 07:35:27 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí