řeřavění

řeřavění

okno jak příliš mnohokrát umyté

trápení

nikdy ne pro kříž ale pro vitráž

je přes něj vidět hora

stále táž

jen časem zvětšuje se

až nakonec dole nenajdu se

jednou z té výšky odletím --

pod ní se mění řeka tak že svou dvojí

hloubkou zarývá se pod kůži

v drmolení kamenů

tuším se odírat na kost

nebo na bytost

 

 

Autor vojtěška, 24.01.2021
Přečteno 218x
Tipy 21
Poslední tipující: Frr, Iva Husárková, enigman, Now, Emily Říhová, Isla, básněnka, jenommarie, Psavec, Akrij8, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

něco tam je...

08.03.2021 14:56:44 | enigman

Pohledy do dalekých míst...

25.01.2021 18:53:01 | Isla

uctivá poklona za tvé dílko

25.01.2021 09:47:23 | Clown

Ten závěr podle mne vydá na celou báseň...

24.01.2021 20:28:47 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí