Violová rapsodie

Violová rapsodie

Anotace: Inspirováno dílem Bohuslava Martinů Rhapsody - Concerto pro violu a orchestr.

Tóny tančící vzduchem, nástroji ze rtů odezírá,
cítíš tíseň a smutek, jenž bolavou duši rozedírá,
tísnivá hudba, co srdce svírá,
zbývá jen naděje, vzpomínky a víra.
V myšlenkách každý den se domů vracíš,
častokrát ale již naději ztrácíš,
je to tak dávno, kdy byl jsi v tom kraji,
o tom ti vypráví, o něm ti hrají.
Při každé notě struna se rozechvěje,
ve vzduchu cítit je teskno a beznaděje,
na domov zbyly jen vzpomínky krásné,
srdce se usměje a ucho žasne.
Žal a bolest tě dál ničí,
každá nota nářkem křičí,
dlouho pláče nástroj strunný,
ve vzduchu obláčky kalafuny.
Co jsi měl rád, co blízké ti bylo,
pouze v tvé hlavě ve vzpomínkách zbylo,
pamatuješ na všechno, co jsi měl rád,
toužíš se vrátit a zůstat napořád.
A prsty hudebníka, když do hmatníku buší,
melodie dotkne se každičkých uší,
přes uši, přes mysl do srdce proniká,
zazpívá, naříká, odezní… zaniká.
Autor Ane, 25.01.2021
Přečteno 152x
Tipy 15
Poslední tipující: Emily Říhová, Akrij8, mkinka, jenommarie, Dani Lou, Guldrun, Psavec, P.Balam, Donne, šerý, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Procítěná v nádechu..
každé slyšené
..až do nitra
..skrze vše
...moc ráda jsem četla **
milá Ane *ST ;)

26.01.2021 12:24:35 | jenommarie

Moc hezké... Drž se. :'(

26.01.2021 11:56:16 | Dani Lou

B.M. počúvam rád, toto som asi ale ešte nepočul. Skúsim niekde pohľadať ...

25.01.2021 12:39:27 | P.Balam

Proč ne

25.01.2021 01:25:29 | BůhVerše

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí