Miluji Tě, životě.

Miluji Tě, životě.

Anotace: Ze sbírky Raketa letí 2021.

Miluji Tě, živote.
Občas proklínám Tě.

Miluji Tě, živote.
Já stále v duši dítěte,
co zlobí se.

Vnímám Tě přítomnosti.
Již mluvila jsem dosti
a teď další slova,
ať jdou do radosti.

Klíč, ať nehřeje jen z kostí.
Ze strachu já padala
a Tebe neviděla.

Ať můj strom života,
nehyne a rozkvétá
a k nebi proudí lásky tapeta.

Mít lásku ze slov a provázků.
Mít zprávy, co nenosí se jen na ocásku.
Mít bárku, kde vyhraji každou sázku
a vzít si radost z obrázku,
co je a není z pozlátku
a třeba věřit na svou pohádku.

Život nejsou jen slzy,
ale i láska,
co ze zázraku se rodí.

Poslouchejme, její hlas,
je nehmotná, ale v nás.
Krásný světa exemplář.
Autor mkinka, 31.01.2021
Přečteno 106x
Tipy 10
Poslední tipující: Emily Říhová, Dejvis, Iva Husárková, Frr, Psavec, Amonasr, jenommarie
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Přináší..mnoho těch které i bolí..ale milovat život..je zkrátka být **:) Pěknou neděli Jituško *

31.01.2021 12:02:24 | jenommarie

Děkuji za napsání, Maruško.

31.01.2021 12:14:05 | mkinka

;):)

31.01.2021 13:34:57 | jenommarie

Jsem ráda, že se básnička líbila.

31.01.2021 14:55:22 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí