NOVÁ DOBA, NOVÁ PRÁCE (NEBO TAKY ŽÁDNÁ)

NOVÁ DOBA, NOVÁ PRÁCE (NEBO TAKY ŽÁDNÁ)

Býval dobrým baristou,
teď je špatným bagristou.
 
Loni v březnu ještě v kině promítal,
zbytek roku na stavbách zdi omítal.
 
V restauraci vařila pro sto dvacet lidí,
teďka je má za zadkem, když šalinu řídí.
 
Na krám, v němž nabízel hudební nástroje,
dojatě vzpomíná v továrně u stroje.
 
Dlouhé roky sedávala na recepci v hotelu,
dneska v Tescu doplňuje jogurty a nutellu.
 
Co plavčík odvážný líbil se ženám,
teď řídí dodávku s nápisem Penam.
 
Třicet let se veselil na kapelních turné,
po půl roce u pásu myšlenky má chmurné.
 
Znala jenom jeviště, kulisy a oponu,
dnes se živí prodejem hajzláku a tampónů.
 
V nonstopce měl kdysi pořád otevřené dveře,
teď jen od dvou do čtyř okno a almužnu béře.
 
Mistr zvukař s majitelem hudebního klubu
ve stolařství vyrábějí pevné stoly z dubu.
 
Když mu v zimě skiareál zavřeli
(ačkoli sníh hustě padal shora),
uvažoval o tom, že se zastřelí;
nakonec vzal práci revizora.
 
Celý život vrhal nože v šapitó,
už vrhá jen šavle, když má vypito.
 
Bývalá knihovnice,
kultury milovnice,
prodává kulovnice.
 
Na náměstí posilovnu provozoval,
zajímavé známosti tam navazoval;
víru v systém musel ale revidovat,
když na pracák šel se v lednu evidovat.
Autor Neklan, 09.02.2021
Přečteno 148x
Tipy 4
Poslední tipující: Emily Říhová, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nojo nová doba novej svět nová práce nové ....
jinak se to povedlo a i pobavilo i když na dnešní době není moc na čem se zas pobavit

09.02.2021 10:45:45 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí