V Hostomicích

V Hostomicích

Anotace: 9. 3. 2021

 
 
Abychom dýl vydrželi, cigarety podražily,
otvírací doba naštěstí nezkrácena.
 
Bezprizorní lidé s jistým zaměstnáním,
odpoledne postávají v hloučcích.
Střídají nohy.
Lavičku zrušili, plus zákaz shromažďování před vchodem.
 
Kochají se návsí, kde v chumlu lip krčí se
bezvěrečně 
kostel Nastolení sv. Petra v Antiochii.
Hned vedle důležitý hlavní tah
vybavený vzruchem aut všech výbav.
 
Jeden z mužů si třeba už za chvilku půjde pro další.
Rozvážným krokem. S náladou obra.
Prázdnou hodí do basy, záloha libozvučně cinkne.
 
Labyrint trpící harmonií se otevře.
Nabídka s poptávkou v ekonomické rovnováze.
Konečně.
Čas trávený za přijatelnou cenu.
 
Za plexisklem ukrývá se Vietnamec.
 
Bonviván všedního dne vyjde mlčky. 
Tvář úrodná na pichlavé šedé vousy.
 
Kamion. Kamion. Po nich Volvo v plné polní.
Ve světle modré metalíze probleskne láska.
Čtyři sekundy ticha. Zapalovač vychrlí oheň.
Ten vedle tamtoho řekne:
"Už je vidět přeci jenom dýl."
Autor OpilyJohn, 09.03.2021
Přečteno 136x
Tipy 13
Poslední tipující: kudlankaW, Amonasr, Iva Husárková, Vivien, šerý, mkinka, Now
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já se ho ptám máte? On mi říká nemáme, a tak plyne náš život (Ota Jiránek). Líbí se mi to.

09.03.2021 22:11:14 | Vivien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí