Pohledy

Pohledy

Zadívala ses mi do očí,

jako bys v nich uměla číst,

kolik lidí potkal jsem,

kolik navštívil míst.

 

A vřelý úsměv zdobí tvou tvář,

do srdce mého vpouští svou zář.

 

Hle, jak chvějí se ti dlaně,

když dotýkají se mých,

tam v krajinách mé duše,

zříš každý pláč i smích.

 

Náhle se však v hrůze odvracíš,

pouštíš mé dlaně - kam odcházíš?

 

Co spatřila jsi dál,

za všemi těmi obrazy?

Bol a žal, či démony, 

co životem mě provází? 

 

Neutíkej - vrať se mi... 

 

Budu čekat za noci, 

i když se rozední... 

 

Autor Barbuch S. D., 27.03.2021
Přečteno 174x
Tipy 14
Poslední tipující: Emily Říhová, Rozmarýna, Marten, Amonasr, Psavec, mkinka, Iva Husárková, Poetik
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezkéé

14.06.2021 11:17:02 | Alice Ptáčková

ST.

28.03.2021 11:41:37 | mkinka

Čekej dál, když noci se krátí,
Snad za ranního usvitu se vrátí... :) ST

27.03.2021 23:31:24 | Poetik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí