Maluji.

Maluji.

Anotace: Ze sbírky Odraz světla v temnotě 2021.

Maluji trávu zelenou.
Naplním jí novinou.

Nemyslím na mysl zmatenou.
Laskavost dám do barvy.

Ona mi mozek dobarví.
Zelená je krásná, jasná.
Barva moje vzácná.

Ptačí píseň vítá slunce.
Maluji radosti pupence.
Krásné obrazce!

Zelená je barva má.
Kytka u ní voňavá.
Krásná, pokojná a svá.

Je to sedmikráska.
Dala mi jí zahrádka.

Půjčím si jí do světa,
ať s ní přijde trumpeta.

Květinová záplata.
Ta a ta! Ta a ta!

Budou běhat koťata.
A mějte se lidi rádi.

Staří, mladí.
Sedmikráska radí.
Nebuďte jak paviáni.

Maluji já do světa.
Může za to sedmikráska
a z ní tapeta.

Ta a ta! Ta a ta!
S básní klepu na vrata.
Autor mkinka, 28.03.2021
Přečteno 123x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, Frr, Psavec, Amonasr, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dneska nejsu paviánka podívejme na Ivánka tatata že je Země je kulatá že je samá záplata z kopretiny SmuTku už je na třetiny a to je mimořádný vodvaz děkuji za úžasný obraz :-))

28.03.2021 10:45:06 | Iva Husárková

Děkuji moc za napsání.

28.03.2021 11:01:52 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí