Rána s kočkou

Rána s kočkou

Anotace: Všednosti

Ráno vstanu a dám si kávu.
Kočka mi skočí do klína
a společně budeme naslouchat,
jak se probouzí den.
Zapálím si cigaretu - mám to zakázaný,
ale jak poslouchat ptáky,
bez kávy a cigarety?
 
Městem již budou žíly silnic pulzovat,
v parku funět první šílenci v Harapeskách,
společně je v dýmu budeme sledovat,
ne - smát se jim, či litovat. Obdivovat
a své svědomí v koutě duše zpytovat...
 
Pak protáhne se kočka na mém klíně,
jako by chtěla říct :
,,Čert je vem, taky je nám dobře!"
Podívám se na její nohy křivé -
,,Jsi šlechtična, " povím jí s láskou a vlídně,
,,Musím jít, " pošeptám...
Přišlo by to později, nebo dříve.
 
Cestou z balkónu políbím svou ženu na tvář,
ještě bude snít (je krásná) - nechám jí sen.
Zarosím ratolesti rajských na parapetu,
a pak - může začít opět nový den...
Autor Barbuch S. D., 31.03.2021
Přečteno 246x
Tipy 12
Poslední tipující: V.N.Losinský, Amonasr, Psavec, Frr, Iva Husárková, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ať žijí kočky! ST.

31.03.2021 14:01:05 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí