Dívám se

Dívám se

Anotace: Po ránu z vesela

Dívám se kukátkem obřadní síně
zatímco Yesterday line se líně
vzduch zdá se v místnosti poněkud ztuchlý
pryč jsou ty radosti, dneska se truchlí
Dívám se kukátkem pohřební síně
nebožky hlava jak přejetá dýně
Střelena do čela devítkou ráže
A hrobník zvesela zakřičí „ZÁŽEH!“
nevidí divadlo, ač civí z truhly
z řečníka padají podivné huhly
Dívám se kukátkem pohřební síně
Karel dnes nepřišel, je v Terezíně
Sníh se již nesnáší na loňských polích
Dvanáct let na tvrdo, dost slušný šolich
Dívám se kukátkem pohřební síně
Karlovi umřela konečně tchýně.
Autor Šiva, 09.04.2021
Přečteno 135x
Tipy 5
Poslední tipující: Iva Husárková, Psavec, Marten, praetorian
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...já na pohřby nechodím, je mi z nich špatně..asi zatuchlý vzduch a duch...ale dobře popsáno..až se mi udělalo špatně...;-)

09.04.2021 14:31:03 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí