Zrnko písku

Zrnko písku

Anotace: (Všednosti)

Rozumím Vám, co chcete mi říct,
když přede mnou duši svou svlékáte,
na náměstí - za pozdního večera,
kde v podloubí Váš hlas se rozléhá,
jiskrné oči, ruměnec Vám sedl v líc.
 
Voníte vínem a kouřem cigaret,
vlasy lehce rozcuchané - prošedivělé,
kolem očí roztomilé šmouhy od řasenky,
a Vaše slova vplétají se do tekoucí vody v kašně,
jako když u nádraží kluci čůrají do kaluží.
 
Opodál u odpadkového koše,
jakýsi opilec odložil svůj večer,
a já se zaujetím sleduji,
jak se Vaše rty zvláštně pohybují,
i spuštěné oko na punčoše.
 
Rozumím Vám, co chcete mi říct,
vílo s ulomeným nehtem v dlani,
ve chvíli jediné svůj život vylíčit.
Jak krásný byl - trpký i podivný,
věříte mi, i když jsme si neznámí.
 
Oba však na vědomí máme -
tento okamžik je první a poslední,
jen pouhým zrnkem písku v přesýpacích hodinách.
Přejde večer i noc, a když se rozední,
již více se my dva nebudeme znát.
 
A oheň voní povětří...
 
 
Autor Barbuch S. D., 10.04.2021
Přečteno 148x
Tipy 18
Poslední tipující: Emily Říhová, Amonasr, V.N.Losinský, Iva Husárková, šerý, jenommarie, Psavec, Veršotepec, Aramgad, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dýchla na mě atmosféra večera
duše se svlékla během pár vteřin
tíha zůstala ležet na chodníku ráno se dýchá úleva v povětří
.. takové náhodné setkání. *
Pěkné *ST:)

10.04.2021 22:58:19 | jenommarie

Tak tohle se mi líbí ST

10.04.2021 21:38:43 | Veršotepec

Moc dík - mám radost...

10.04.2021 22:51:08 | Barbuch S. D.

Pozoruhodná poezie všedního dne

10.04.2021 20:18:05 | Clown

Moc děkuji za reakci...

11.04.2021 16:19:20 | Barbuch S. D.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí