Miluji vítr do vlasů.

Miluji vítr do vlasů.

Anotace: Ze sbírky Jaro 2011.

Miluji vítr do vlasů.
Jaro volá v poklusu.

Miluji vánek
a když zazní skřivánek.

Miluji svět přírody,
co není unaven od vědy.

Ptáček je mi kamarád,
zpívá a má mě rád.

Nejsem sama. Žádný chlad.
Jaro mě dalo lásku znát.

Ptáček mi přišel zazpívat.
A jeho píseň proniká mi do oken
a jeho radost je pro mě sen.

Chtěla bych létat s ním.
Jednou se to také naučím.

Budu ním. Dech zatajím.
K jednotě se připojím.

K obloze přiblížím.

A bude znít píseň ptačí,
že svoboda letu bez pádu z výšky,
narovná třísky.

Dá poznání,
ať nespíláme,
že přes všechno
je krásně na zemi.

Jaro! Pomoc mi!
Dát lidi dohromady,
a přitom neházet je na hromady.

Jaro, dej vědět, že jsi tady!
Autor mkinka, 11.04.2021
Přečteno 125x
Tipy 9
Poslední tipující: Amonasr, ARNOKULT, Psavec, jenommarie, Aramgad, Iva Husárková, Frr, WWW
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mkinko-tohle je zase tak něžná básnička až mám chuť Tě pohladit**:-D*

11.04.2021 09:58:40 | Frr

Pohlazení přijímám a přeji klidné dopoledne.Vše dobré.

11.04.2021 10:03:54 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí