Za oknem

Za oknem

Anotace: (Všednosti)

Když už jen pouhý povzdech nestačí,
mávnutí ruky a slova: ,,Půjdu dál! "
Když už štěstí kolem tvých dveří nekráčí,
a Ty sedíš na parapetu - tiše a sám.
 
Díváš se dolů - nikdo tam nechodí,
jen z dálky k Tobě letí hlasy,
vnímáš je však jen jako kulisy -
zataženou oponu po vypískaném představení,
a v prázdných ulicích Tvé vůle,
stržené plakáty pohozené ve smetí.
 
Kolem prázdných květináčů se válí mouchy,
vyschlé, jako škvarky na krajíci chleba,
v zahradách štěkají nervózně psi
a v zákoutích se mrouskají kočky,
a tamhle u té zdi lehávám opilý,
když nic nevychází - když se hroutí sny.
 
Abych pak vstal -
trávu a prach z šatů oklepal
a šel zas dál...
 
Slez z okna a nasaď si klobouk,
odlož tvář pitomce, vylep znovu plakáty,
roztáhni oponu a hraj - iprovizuj,
nepiš žádný scénář a nečti citáty.
 
A když Tvou hru dav opět vypíská,
přijď za mnou k té zdi,
tam nic nekončí - ale začíná...
 
Autor Barbuch S. D., 12.04.2021
Přečteno 137x
Tipy 14
Poslední tipující: Amonasr, mkinka, Iva Husárková, šerý, Psavec, ARNOKULT, Frr, petrzal
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ale tu sílu v sobě musí najít, a nedělat p... - blbosti... Díky

12.04.2021 18:48:41 | Barbuch S. D.

Dokud je síla vstát a jít .. .moc dobré je to.

12.04.2021 13:21:07 | petrzal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí