Radost z tulipánů.

Radost z tulipánů.

Anotace: Ze sbírky Jaro 2021.

Dostala mě přízeň tulipánů.
Já byla šťastná v jejich stanu.

Dostaly mě sytě rudou barvou.
Já potřela je slávy salvou.

Přijala je do duše
a věděla, že nic nekouše.

V zahradách mnoho tulipánů.
Já usmívám se na tu a tu stranu.

Přijdu a přičichnu.
V lásce procitnu.

A dýchám den bez splínu.
Díky tomu a tomu tulipánu.

Červená, žlutá, oranžová.
Barva proměnlivá.

Duše zpívá a není úzkostlivá.

Tak jeden tulipán.
Posílám tu a tam.

Do básní maluji ho.
Pro radost všech,
ať úsměv roste
na těch a těch rtech
a nejenom z písmenek.

Posílám ódu na svůj tulipán.
Dívám se na něj a ráda ho mám.

Je galerií přírody
a já šťastná z živé vody,
co dal mi tulipán
a cítím lásky závan.
Autor mkinka, 09.05.2021
Přečteno 108x
Tipy 10
Poslední tipující: Amonasr, Protos1182, Iva Husárková, Psavec, Anděl, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tulipán je krásná kytka.

09.05.2021 23:09:01 | Psavec

Děkuji moc za napsání. Hezký den.

10.05.2021 12:32:25 | mkinka

Ach...tulipány! ty miluju!

09.05.2021 19:12:13 | Anděl

Jsem ráda, že udělalo radost. Přeji klidný zbytek dne.

09.05.2021 19:30:04 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí