Lesopark

Lesopark

Anotace: (Všednosti)

 
Sedím na lavičce a krmím holuby...
Není to tak dávno,
když jsem si dělal legraci,
že vezmeme hůlky -
zuby ze sklenic - naslouchátka,
a vyrazíme do ulic.
Cestou koupíme rohlíky
a tvarohové koláče,
a budeme se držet za ruce.
Já na sobě v tom parnu budu mít nátělník
a flanelovou košili - hnědé manšestráky,
na nohou tlustý ponožky a naleštěné mokasíny.
Ty klobouček a modré šaty,
a v ruce budeš pevně držet plátěnou kabelku.
Bude Ti to slušet...
Zajdeme do lesoparku - (sem),
z kabelky vytáhneš rohlíky,
a budeme je drobit holubům.
(Ulomíš kousek koláče a dáš mi ho do pusy.)
Puberťáci se nám budou smát
a házet po nás vajgly,
ale nám to bude jedno.
Dál budeš krmit holuby a mne.
A já Tě prstem budu hladit,
po krásné vrásčité ruce s hnědými fleky.
Není to tak dávno a teď je to tady,
a Ty krmíš holuby s jiným dědečkem...
 
(Sluší Ti to...)
 
 
Autor Barbuch S. D., 18.05.2021
Přečteno 98x
Tipy 11
Poslední tipující: Emily Říhová, lawenderr, Psavec, Iva Husárková, mkinka, Klára Němcová
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tím koncem smě teda dostal ... :) je to středobod vyprávění a kolem jen létají holubi - stáří - co o něm víme? :D Stáří naslouchá ... co řeknem

22.05.2021 11:55:20 | lawenderr

:( třeba se druhý dědek podělí :)

19.05.2021 09:33:08 | Slav Milo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí