Muž s cigaretou.

Muž s cigaretou.

Anotace: Ze sbírky Chorvatsko 2021.

Já vím.
Den v myšlenkách oslavím.

Moři já dala splín.
Nebe pomohlo mi s tím.

Můj rým je jednoduchý.
Vnímám pohodu
do všech kostí.

Neřeším složitosti.
Každému po libosti.

Život je krásný.
Nikoliv zlostí.

Každý den obřadností.

Přemítám.

Daleko od hloupostí.
V jasu pronikavosti
a žádné umíněnosti.

Co přijde, to přijmu.
Co odejde, to mé srdce obejme.

A dojme.
Povídání s mořem
dalo mi sílu.

Kamarád řekl,
že musím jít,
i když ti a ti
staví se na opačnou stranu
a nepropadat bolu.

Za deset let ví,
jaká jsem.

Na vozíku s cigaretou
vnímá svět.
Zastaví se a umí rozumět.

Tak věnuji mu těch pár vět.
A je mi blízká
i chorvatská řeč.

Nemá žádný duše hlad.
Ani slovní smeč.

Přijímám.
Do moře se zadívám.

Úsměv uhlídám.

Já vím.
Den završím.

Ten verš o lásce byl nejlepší.
Moře dalo zátiší.

Nic s mořem nekřičí.
I ty slzy jsou krásné.

A slunce jasné.
Zlaté vzpomínky.

Milované kamínky
a den nikdy nezevšední.

S přátelstvím
den je něžnou rybou,
kdy dva si to a to prominou.

A krásně se nadechnou.
A pohoda projde krajinou
a je melodií hřejivou.
Autor mkinka, 20.05.2021
Přečteno 145x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, Amonasr, Iva Husárková, Psavec, Frr, Klára Němcová
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Název básně by se mohl jmenovat Muž s cigaretou :o) Tajemné a vystihuje to mnohé :o) Tak se krásně nadýchni a ucítíš ten nádech dálek :o) Užívej života a vody :o)

20.05.2021 12:38:09 | Crazymike

Děkuji. Opravím.

20.05.2021 12:58:38 | mkinka

Nemusíš, kočko, to mi jen tak napadlo :o) Jen mi vlezlo do hlavy to, že je hlavní postava a proto by se k tomu hodil i ten název :o)

20.05.2021 12:59:39 | Crazymike

Hodní lidé si zaslouží být v básni. Děkuji za napsání.

20.05.2021 13:03:26 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí