Karbaníci

Karbaníci

Víš, s jakými hraji kartami

víš, že o tom vím

hrajeme zvláštní hru

pro prvňáky

 

Zapomínáme

že druhý ví

hrajeme podle zvyku

jako s ostatními

 

Když už to nejde dál

když už nemůžeme v souboji dobývat

namlouvat si druhého

nezbývá

než spolu táhnout za jeden provaz

jako přátelé

nebo jako hotoví partneři

 

Skutečnost za okny

se během hry

slila do olověné řeky

 

Hledá cestu

jako slepý had

s šupinami vlnek na hřbetě

 

Nabízí se ke koupání

k roztavení osobnosti

 

Mohl bych z ní vylézt

ve Tvé kůži

v Tvých šatech

v Tvých barvách

ve Tvém make-upu

do Tvého rodného domu

ke Tvým rodičům

 

Analogicky by jsi Ty vstoupila

do mého světa

 

Když je po hře

není důležité, kdo vyhrál

ale do jak změněné skutečnosti

se navrátíme

Autor Kaj, 27.05.2021
Přečteno 135x
Tipy 11
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, Vivien, šerý, Psavec, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Karbaníci, hrátky s časem. Táhnout za jeden provaz v krajině promněnlivosti. Povedené to máš.

27.05.2021 16:33:20 | šerý

Milý Šerý, díky moc, pěkné odpoledne

27.05.2021 16:51:51 | Kaj

...a skutečnosti mezi tím dorůstá Abrahamovský plnovous***ST* :-D*

27.05.2021 10:26:25 | Frr

Pamatuji si, když Grygar vyprávěl v Okně vesmíru do kořán o dvojčatech. Jedno z nich vyjelo na kole do vesmíru, aby se po čtyřiceti letech vrátilo podobně staré jako na začátku ke svému zestárlému bratrovi :-)

Díky Frr

Krásný den

27.05.2021 10:42:48 | Kaj

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí