Učitel

Učitel

Anotace: Nikdy nejde vypočítat všechno, co by jme chtěli.. Například, čas si nikdo z nás spočítat nedokáže..

S matikou si lámem hlavu od pondělí do neděle,
Touto básní vzpomínáme na našeho učitele.
Všem nám zachraňoval známky, když hořelo nám u zadku,
Těmito slovy, bychom chtěli uctít jeho památku.

Když se usmál, to těšilo nás nejvíce,
Dokonale vysvětlil jak vzorce, tak i rovnice.
Pythagorovu větu, geometrii, průměr kružnice,
Dokonce nám nevadilo, když posadil nás do první lavice.

Když ho jeho žáci štvali,
Zvýšil hlas a najednou jsme byli všichni takhle malí.
Chvíli jsme na něj nadávali,
Ale i přesto jsme ho všichni velmi milovali.

Milý pane učiteli,
Jen chceme aby jste věděl, že jste byl vážně skvělý.
Bylo nám ctí, že jsme vás poznat směli,
Vrátit čas, to by jsme teď všichni chtěli
Autor Tessa98, 11.06.2021
Přečteno 193x
Tipy 14
Poslední tipující: mkinka, Emily Říhová, Iva Husárková, Jackyl, jenommarie, Psavec, Frr, Pettie, blues
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tyhle pocity známe asi každý. Každý máme v srdcích a vzpomínkách nejednoho učitele, který neměl své povolání jen jako povinnost aby se uživil.Tvá básnička mi připomenula hne tři učitele. Za to připomenutí ti děkuji.

12.06.2021 00:07:42 | Jackyl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí