Bludička

Bludička

Anotace: °°°°°°

Sbírka: Bože jim dej......

Někde na okraji
zbloudilá
jak bludičky už někdy bývají
přiběhla
vzpomínka košilatá
jen tak
a bosa

Marně se snažím probudit
bezmoc mě ke snu poutá
a tak se nechávám vést

Jak motýl je lehká
když říká poběž
a rozevlátými vlasy
občas mne na tvářích pošimrá
svou nevinnou něžností..

Vede mne po břehu
Řeka je jímavá hrou svých vln
Ač říkala,že mává na převozníka
Na pozdrav mává labutím
a já s ní
Oba se chvílemi ztrácíme
ale pak se mi opět vrací
a vezme mě za ruku

Všechno je jako nějaký příjemný film
odvíjí obrazy podivné pouti
a když loď konečně ke břehu přirazí
vyběhne se mnou ke přídi
Tam těšíme se z větru i vln
i zástupu lidí
jen tak na pozdrav mávajících

Úsměvem vítám se s bludičkou
je jen tak
a když mne pak obejme
procitám
a ona není......
jen teplo zůstáva mi z její dlaně
a mandlová esence jejích úst
.......na mých rtech ...
Autor Těšínský, 15.03.2007
Přečteno 332x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké,to se potom ani nechce probudit z pěkného snu,že?

Ps. Četla jsem si znovu tvůj poutavý meil a tak jsem sem musela na chvíli zaskočit.A ještě vychutnat nějakou básničku.

16.03.2007 22:03:00 | s.e.n

ta je tak krásná:o)

15.03.2007 12:15:00 | Severka

Kam chodíš na tie nápady?
Rád ťa čítam, pretože výrazne prečnievaš

15.03.2007 10:46:00 | Luboško

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí