* * * 11)

* * * 11)

Jednou se vážně vrárím
na rodné smetiště,
abych ze země sebral hrst rzi
naprosto nevšední svou barvou.
Nemohu předem říct, co se mi potáhne hlavou,
(Můj mozek na to nemá předběžný plán.)
ale možná, že si přeci jenom vzpomenu
na první propálené prostěradlo
a první propocenou peřinu.
                                  Možná.

Mám i jiná soukromá zákoutí,
v těch se ale nemohu popelit
ve svých myšlenkách ta reálně
                                  jako tady na spáleništi
                                  plném sazí a radioaktivního prachu,
                                                           kde kdysi stál můj dům.

              28.1.1986

Autor Jan Kacíř, 23.07.2021
Přečteno 164x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková, šerý, Marten
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...zajímavý...téma domova...;-)

23.07.2021 16:21:23 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí