* * * 12)

* * * 12)

Anotace: Unikám. Štěstí je lopata. Prsty zaryté do země se chvějí. Na místech se sněhovou pokrývkou -24. Mám na hlavě sníh.

Sbírka: Vzdoromládí

Hluboko pod bodem mrazu
Jsou myšlenky jasné a neodbytné
Hluboko pod čarou spánku
a za kruhem sklenice žitné

Nemám co hledat v těch jiskrách
jež pod botou skřípotem pláčí
Snad strach má nárok mě zklamat
Snad jenom krok po pavlači

dovolí více než dosud se smělo
Snad překročím rosný bod
a odhalím tělo
              čísi plamen
                      ve sklenici vína

              9.2.1986

Autor Jan Kacíř, 28.07.2021
Přečteno 167x
Tipy 3
Poslední tipující: Vivien, praetorian
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí