Čekám.

Čekám.

Anotace: Z šuplíku 2021.

Jsem nahá ve stínu
a čekám na báseň,
co oblékne mě do rýmů.
Jsem prostá a urputná,
šílená a neodbytná.
Jsem výpověď a směr v chaosu
a rozezpívám i rezavou basu.

Jsem démon a blázen
miliónů jevů.
Utíkám občas do průšvihů.
Tu a tam se vtáhnu.
Maňásek bez průtahů.
Zahrála jsem to divadlo správně?
Já nevím, polykám zmateně.

Najím se básní,
najím se slovem
a nebudu živa bolem.
Smích bude mým domovem.

Kdo jsi?
Tvá utonulá báseň.
Vezmi jí a zažeň povodeň.

Čekáš správně.
Už nebude nepřízeň.
Mluva má správnou pochodeň.
Srdce jde na roveň.

Jsem báseň a i v žalu jsem.
Neumírám.
Bortím se s Tebou.
Jsem Tvojí slzou.
Jsem Tvou.
Autor mkinka, 05.08.2021
Přečteno 167x
Tipy 14
Poslední tipující: Achilleus Naso, Jan Kacíř, Psavec, šerý, Dejvis, vůně mraků, Amonasr, Jeněcovevzduchukrásného, Frr, blues, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ejhle. Až na tu předposlední strofu, pro můj vkus. To si rád počtu*

05.08.2021 21:41:49 | šerý

Děkuji moc.

06.08.2021 03:24:34 | mkinka

Krásné...

Jsi procítěnou básní, děkuji že Tě můžu číst

05.08.2021 18:47:20 | vůně mraků

Já děkuji za Tebe, kamaráde, také Tě ráda čtu. Je to vzájemné. Jíťa

05.08.2021 18:50:38 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí