Kamarádka Beruška

Kamarádka Beruška

Anotace: Z šuplíkové sbírky Kamarádům 2021.

Jdu do přírody.
Lásko má.
Puntíkatá.
Budeme si povídat spolu
a nebude moře bolů.

Sedla jsi mi na rameno
a popřála hezké ráno.
Díváme se do zeleně.
Krásně něžně.
Slunce svítí nám.
Radujeme se.
Navzdory všem propadlinám.

Ty slzu mi utíráš
a nemám kameny.
Den jak mámený.
Dáváš šťastné noviny.
Roztomilé vteřiny.

Navštívíš mě zase
v krásném čase?
Budeme se objímat v kráse
a dívat na konipase.
Beruško, půjčíš mi puntík
pro štěstí
ne pro sebe,
ale pro další.

Já šťastná, že se mnou dýcháš Ty.
Umíš zázraky a šťastné zvraty.
Poklad jsi. Ty a Ty.
Opatruj se.

Dám Ti báseň na puntíky.
En ten týky, dva špalíky.
Řekni, že jsi šťastná taky
a společně zaženeme zlé mraky,
aby se létat mohlo
a ve štěstí usínalo.
Přijď zase maličká.
Jsi tak droboučká.
Opatrná bude na Tebe
i má kočička.
Miloučká.
Autor mkinka, 02.09.2021
Přečteno 175x
Tipy 7
Poslední tipující: Amonasr, Psavec, Frr, Fialový metal
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

slunéčko sedmitečné
je príma

pozor ale
na slunéčko východní
--- je invazivní
má vysokou rozmnožovací schopnost
vysoký počet puntíků
ničí úrodu a nalétává do domácností

02.09.2021 20:58:00 | ttragelaf

Děkuji za milý komentář. Já znala jen slunéčko sedmitečné. Ještě se musím hodně a hodně učit. Klidnou dobrou noc.

02.09.2021 21:04:08 | mkinka

Beruško ... pozdravuj světlonošku.
:-)

02.09.2021 14:20:26 | Fialový metal

Budu pozdravovat.

02.09.2021 14:24:45 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí