* * * 15)

* * * 15)

Anotace: Trochu jsem se rozmýšlel, zda to publikovat. Nakonec jsem se rozhodl kvůli dokumentaci doby a zvláštní magii mezi číslem 730 a nekonečnem.

Sbírka: Vzdoromládí

Poslední slovo, které jsem včera pronesl
jistě shrnulo celý den
a oprostilo všechny předešlé myšlenky od reálu.
Do kanálu kdybych je vyzvrátil,
žil bych jako jindy spící
svíci přitavenou ke kolenům,
zhasnuté znamení ztracení.
To slovo skanulo z usínajících rtů
a vůbec nepomyslelo, nepomyslelo,
co se stane.
Nezůstane mezi námi
šlechtic opilý.
Ležím na své zelené posteli
a pronesl jsem své poslední slovo
                                            sedmsetdvacetsedm

              25.3.1986

Autor Jan Kacíř, 08.09.2021
Přečteno 167x
Tipy 5
Poslední tipující: Barbuch S. D., mkinka, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No teda... Výtečná poezie, Kacíři*

08.09.2021 15:30:59 | šerý

Děkuji za ocenění mého urputného mladického snažení.

08.09.2021 20:30:50 | Jan Kacíř

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí