* * * 17)

* * * 17)

Je chvíle, kdy to začne.
Z kouta hovoří tichý hlas,
recituje Shakespeara
a dotírá dolévaje pohár.
Takové spousty prachu se denně snášejí
a před mýma očima smazávají rysy z tváří pierotů.

...a proto odpouští má láska
mému koni, že mě do fabriky
honí, denně honí a cpe do ruky nářadí.
Neřádi - lidští pošetilci!
          Jdem spolu k stolu
          Tělo a krev
     krev, krev, krev,
                      krev,
             krev,
       kapky, krůpěje,
       k
         l
           a
             d
               i
                v
                  o

                     a

                        h
                          ř
                           e
                             b
                               y
       Plácání utěrkou.
       Nedělejte mi tu svinčík.

                   V
                   í
             a ch  léb
                   n
                   o

Až ráno, až ráno,
až bude bílý den...

Kapela hrála, zvláště pak
troubi troubili.
Ploty padaly.
Hladoví se radovali.
Kradlki slepice.

Jericho, Jericho
            vyžráno, opuštěno.

              25.3.1986

Autor Jan Kacíř, 10.09.2021
Přečteno 151x
Tipy 2
Poslední tipující: Barbuch S. D.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí