Poříčanský jarmark

Poříčanský jarmark

Anotace: Z šuplíkové sbírky Kamarádům 2021.

Bylo krásně.
slunce hladilo
i trochu pršelo,
přesto se vydařilo.
Obec jarmark posvětila
a chuť koláčů zavoněla.

Tam u kostela
sešli jsme se
v plné kráse.
Hudba hrála
i pivo se čepovalo
a v klidu se povídalo.

Kolíne, Kolíne,
stojíš v pěkné rovině.
Zpívalo se příjemně.

Po cestě Šembera
také štěstím plála.
Pojďte, lidi.
U kostela sláva.

Jsme vesnice.
Každý o každém ví více.
A máme blízká srdce.
Za rok sejdeme se
nejen u kostela zase.
Kdo vyhrál nejlepší koláč?

Už ani vlastně nevím,
jsem dobrý jedlík.
Tak jídlem dneska slavím.

Zařídit vše
není jednoduché.
To dobře vím.
Ať žije pořadatelů tým!
Autor mkinka, 11.09.2021
Přečteno 143x
Tipy 7
Poslední tipující: kudlankaW, Fialový metal, Amonasr, Psavec, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí