Úplněk

Úplněk

Nad lesem skála se tyčí,

co zub z lesa vyčnívá. 

Na vrchu jejím oheň plane,

do dálky někdo se podívá.

 

V údolím mlhou haleném

měsíc tam z mlhy vychází

Vyrůstá z chladivé mlhy.

o duši něčí se uchází.

 

Bělostná barva paprsků vlasů.

odolá nástrahám jiných i času.

Od ohně z skal tam v čase 

Měsíce plát oheň bude zas.

 

K měsíci láska stálá je v čase 

Duši svou má dostal mě dál

mou dostal dávno trvá to stále

 ten oheň plane dál

 

~☆~

 

:0)

L-I

Autor Protos1182, 23.09.2021
Přečteno 140x
Tipy 9
Poslední tipující: Emily Říhová, Iva Husárková, Psavec, mkinka, Frr, Alice Ptáčková, paradoxy
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí