* * * 30)

* * * 30)

Posunu kalendář jen o pár kroků,
abych si ulevil,
             abych si odpočal.
Nic nemá smysl,
jen pohled do rozkroku,
jen poznání, odkud jsem se vzal.

Nenárokuji na žádnou pravdu,
jejíž hloubky by překonala
                            zeleň jejích očí.
Neboť nic není pravda,
kde není duše.
Tělo je lež prolhaná, smyslná,
obluzující mysl moji
pošetilostí a hledáním známého.

Tělo je lež, voda a houba.
Vše zničeno, vše rozprodáno.
Zhouba je ve ztrátě
                       vlastního já.

                           31.5.1986

Autor Jan Kacíř, 15.10.2021
Přečteno 162x
Tipy 12
Poslední tipující: Iva Husárková, Marten, mkinka, šerý, J's .., Akrij8, Dreamy
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No, jako chuť fernetu. Ale napsáno zdatně. Líbí se mi to.*

15.10.2021 12:47:33 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí