Rozdrobené chlebové kostky

Rozdrobené chlebové kostky

Anotace: -

 
Pronajal sis cizí dlaně
a teď v nich stavíš domovy pro lidi co vrhají stín směrem k opadaným stromům 
vytváříš tak místa kam lze položit hlavu 
a kde lze vyslovit slova žijící s křehkostí promrzlých baletek 
 
jednou týdně se všechny ženy zvednou 
otevřou okna 
tiše přivolají podzim 
zhasnou světlo nade dveřmi 
a za práh bolesti zametou tvé jméno 
 
když položíš ruku na správné místo 
a zatneš pěst tak akorát 
nahmatáš teplo, otisk starých citů, klíč, rozpáraný svetr, čajovou lžičku 
přemýšlím
možná 
možná nestihnou ani prostřít k večeři
 
vždyť už teď se na talíři hromadí na kost ohlodaná podstata přiznání:
ze střídky čerstvého chleba pořád neumím vyčíst zdroj smutku
a když ulomím kus a vložím ho cizinci do úst tak najednou nevím
jak dlouho se takhle dá žít.
Autor Elisa K., 16.10.2021
Přečteno 233x
Tipy 10
Poslední tipující: Jan Kacíř, Fialový metal, šerý, Marten, Sonador
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc moc moc dobrá. Jsem bez slov, tak nebudu žádná vypouštět.

18.10.2021 09:18:56 | Jan Kacíř

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí