* * * 33)

* * * 33)

Rozestavěná vysvlečená tupost
Bez odpovědi na pozdrav
Bez harmonické oscilace
Nádech zadržený v plicích na věky
Míjení odmítající postřeh lidství
Pustá próza mozaiky epizod
       a přetrhaných telefónních drátů
Rotace rožně světa je monotónní
A dotek se stává vzácností nesrovnatelnou jsoucnem

Mamutí říhání dlažby
přehlušuje jakýkoli pokus
o nárazy očí do očí
Automaty chrlící za drobné mince poháry egoismu
jsou v nestoudné věčné permanenci
a pod mříží kanálu
leží v blátě pošlapaný
                       stisk ruky

                              12.6.1986

Autor Jan Kacíř, 22.10.2021
Přečteno 182x
Tipy 7
Poslední tipující: Iva Husárková, Sonador, Dreamy, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Myslím si, že teď už se to posunulo...ještě k horšímu.

22.10.2021 10:40:54 | Dreamy

Bohužel máš asi pravdu. Všechno je stále víc odlidštěné.

22.10.2021 11:49:50 | Jan Kacíř

Oslovilo.

22.10.2021 09:07:33 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí