* * * 35)

* * * 35)

Mlčím, slova mi brání promluvit.
Bojím se věty, která rozpustí
            vánoční okamžik doteku těla
            nemohoucně se se mnou
                                         propadajícího.

Slunce otvírá okna
a zastýlá nás spolu s peřinami
na patřičně život abstinující místa.
V tramvaji v chuchvalci obelisků
zapomínám vlasy noci.
Pomoc nepřichází.
Naděje zůstala zavěšená na klice s klíči.
V pohledu na vlastní nohy
je hrůza, že tento krok byl poslední.

 

   17.6.1986

Autor Jan Kacíř, 27.10.2021
Přečteno 158x
Tipy 8
Poslední tipující: jenommarie, Iva Husárková, Marten, Dreamy, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Že něco krásné skončí..
nesejde z mysli
ale z očí..;)

28.10.2021 13:09:52 | jenommarie

...vánoční okamžik doteku těla...
ten hřeje i voní...jehličím a vanilkovými rohlíčky
podávanými nejen na talíři:-)

Jen to poslední, to všechno jaksi mrazí...

27.10.2021 10:35:53 | Dreamy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí