Zmrzlinářka

Zmrzlinářka

Zatím, co mi stydne káva,
poháněn bičíkatými spermiemi
obcházím tři syfilitické madony,
které se tomu ještě smějí.
Zatím, co se mi třese ruka,
do které uchopím kornout milosrdenství,
jež není dáno chladem
ale pohledem
plným kanárčího zpěvu.
Zatím, co se ulice prolamuje do paprsků
a domy žhnou jak plotny domácích sporáků.
V mém hltanu začíná doba ledová.
Tři rozesmáté klečí před psacím stolem
a místo diagnózy se ozve:
"Doufám, že nejste těhotná,"
matka, dcera a duše splynuly
a odešla s pláčem.
Den zčernal jako vlasy za kornoutem.
Hvězda kormidelnice spadla tak rychle,
že jsem se nestihl rozhodnout,
co si mám přát.
Zatím, co mi stydne káva.

 

   25.6.1986

Autor Jan Kacíř, 04.11.2021
Přečteno 211x
Tipy 10
Poslední tipující: Iva Husárková, Lexi, šerý, mkinka, Sonador, petrzal
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvělé obraty a "dramaturgie" verše. Bezva práce.

04.11.2021 19:41:32 | šerý

Děkuji. Dlouho jsem měl pocit, že se povedla. Při včerejším přepisování jsem začal být na vážkách.

05.11.2021 08:45:05 | Jan Kacíř

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí