* * * 45)

* * * 45)

Akordy chtějí cit a jistotu
tak jako dívčí tělo.
Není nic prázdnějšího
než pocit vypitého rána.
Je štěstí, jež po ránu vybuchuje
a brzdí až kneštěstí
sesypávající se k zemi
v podobě kamínků a hlíny
poblíž opáleného kráteru,
kam stíny dopadají
přes vítr a slunce v protisměru.
V rom šeru do klubíčka stočená
hladová noc tiše usíná,
hladová k nedopití,
střízlivá k nedomilování
a ráno s rozevřenou dlaní
tupě kope do hlavy.

                      16.8.1986

Autor Jan Kacíř, 26.11.2021
Přečteno 155x
Tipy 8
Poslední tipující: Sonador, Iva Husárková, šerý, Dreamy
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Rána s břichem hladové noci...
Bezva, Jene*

26.11.2021 13:05:01 | šerý

Já teda raději ty noci domilované,
ale může si člověk vždycky vybírat? :-)

26.11.2021 10:27:03 | Dreamy

No jo. To byly časy... Domilovat noc prakticky nebylo možné.

26.11.2021 12:19:47 | Jan Kacíř

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí