* * * 48)

* * * 48)

Antické sny o rozbitých vázách
provází hrůzy noci, pot a kladivo.
Údery času bodají do spánků.
Rotace těla jediná obrana proti ničení,
které má nastolit jedinou pravdu
na střepech amfór a nahých bůžků,
na ohni papyrů, na náhrobcích
                        malých i velkých Aristotelů.

Antické sny svlečené do podvlíkaček
krouží a dýchají do tváře
dým kadidla a strachu.

              +  +  + 

Šel jsem dlouho.
Vedlo mě světlo.
Na hranici pálili obrazy.

                     9.9.1986

Autor Jan Kacíř, 07.12.2021
Přečteno 143x
Tipy 3
Poslední tipující: šerý, Marten
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí