* * * 51)

* * * 51)

Když jsem byl stvořen,
měla první báseň zuby,
že jimi rozkousala se
do nesmyslných rýmů.
Chtěl jsem si z očí strhat barevná sklíčka
a tak jsem se na svět díval přes vír prachu.
Mezi suby skřípala mi zrnka písku
a ulice byly černé skrze saze a dým.
Kouřová nálada živila poezii
pachem rozkládajících se těl.
Chtěl jsem a cítil jsem
pravdu. Ano. Její chůzi, její dech.
Vyhnat ji do deště a větru
na cestu neschůdnou
jako lidské žití
a jít za ní a mračit se
a smát
a rozhazovat květiny
a nesmyslně utíkat k obzoru
a nakonec hlavu uložit do měkkého
                            vyhřátého klína
a ztratit se,
          být obláčkem páry.

                         14.10.1986

Autor Jan Kacíř, 10.12.2021
Přečteno 155x
Tipy 9
Poslední tipující: Iva Husárková, Marten, šerý, Sonador, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Oslovilo.

10.12.2021 08:13:33 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí